Puslapiai

2012 m. vasario 24 d., penktadienis

Ar amazon.co.uk kaip nors susijęs su Amazone?

Nuo smulkmenų priėjo reikalas iki internetinio shoping'o grand'ų.

Amazon'as yra pasaulinis tinklas (wikipedia sako, kad tai didžiausias pasaulyje mažmeninės prekybos internete tinklas), bet man labiausiai patinka anglų variantas, na ir dar vokiečių šiek tiek.

Prekinantis svarbu skirti 2 variantus:
  • kai pardavėjas yra pats amazon;
  • kai pardavėjas yra tiesiog po amazon sparnu priimti kiti prekiautojai.
Pirmu atveju tiesioginis siuntimas į Lietuvą galimas (bet mokamas), antru atveju - dažniausiai ne.

Aš perku taip - siunčiuosi į išsinuomotą UK adresą ir paskui iš ten mano prekės persiunčiamos į Lietuvą. Dažnai amazon'as savo prekes siunčia nemokama UK viduje, taigi belieka tik pridėti persiuntimo į LT išlaidas.

Skamba sudėtingai?
Na jau na, reikia juk kažkada pereiti į kitą žaidimo lygį :).

Iš tikrųjų viskas vyksta paprastai - susirandate pervežėjus (Tukis, Pirkanglijoje, Britlita ir kt. iš google paieškos) arba įdarbinate emigravusius gimines, draugus ir artimuosius :D.

Registruojatės pirkimui savo vardu pavarde, bet pervežėjų adresu.
Siunta atkeliauja iki jūsų minimum per 1 savaitę, maksimum per 1 mėnesį. Dažniausiai - per viduriuką tarp min ir maks :).

Asmeniškai naudojuosi Tukio paslaugom, nes tiesiog tie mano pirkiniai nedideli, tai ten patogiau. Per kitus vežėjus pigiau siųstis daugiau sveriančius krovinius. Dar aišku priklauso, kur reikia atsiimti, ar atveža į namus, kur sandėliai ir t.t. ir pan.

Vidutiniška tokio siuntimosi kaina už 1 kg - 2 svarai (~virš 8 Lt). Siunčiantis daugiau - kaina mažėja ir 1 kg kainuoja vis mažiau.
Na, bet tarkim matant kainą kokius 10 svarų, pridedu dar 2 (priklausomai nuo svorio) ir galvoju, ar 12 svarų man yra tinkama kaina. Dažniausiai - taip :D

Amazon'as šaunus tuo, kad beveik visada prie prekės aprašymo rašo, kiek prekė sveria su visa savo pakuote, taigi lengviau apsiskaičiuoti savo pirkinio galutinę kainą.

Štai vakar, mano nelaimei ir kažkieno laimei, užkliuvo man akis už akcijos Amazon'e - LEGO su nuolaida.

Rinkinys Nr. 4643  (apie Lego atskira kalba tikrai kažkada bus) - 10 svarų. Užsimečiau dar 2 - vadinasi max 12 svarų (~51 Lt) už rinkinį, kuris Lietuvoj per akcijas atrakcijas kainuoja ~99 Lt.
Taigi nukoviau rinkinį ir dabar sėdžiu, laukiu.
Šiandien, beje, šis rinkinys jau kainuoja 5 svarais daugiau, taigi nebėra toks patrauklus pirkinys.

Kaip jums Lego ir amazon'as?

1 komentaras: